2011. szeptember 29., csütörtök

Na ez is megvan!

Tehát létrejött a blog, most már csak használni kell.

Mi is az a Kifőzde.hu?
A Kifőzde 1988 óta a Net egyik legnépszerűbb receptoldala, ma már több, mint 80 országban ismerik. Sokan napi főzési tanácsadónak használják, az alapvető sütés-főzési ismeretekről külön cikkek is találhatók. Repertoárjában főleg a hagyományos és mai magyar konyha ízei dominálnak. Van tematikus kereső, kalória-kalkulátor, kalóriatáblázat, kommentelés, vendégkönyv, receptküldés.

Hogy mi lesz benne?
A Kifőzde.hu weblapra írt receptek hangvétele újabban kezd eltérni a hagyományos szakácskönyvek sémájától. Egyre terjengősebbek a leírások, és ez nem azért van, mert grafomán lenne a szerző (persze ez is az okok közt szerepel), hanem mert az olvasók biztatására egyre több személyes tapasztalat kerül a szövegbe. Ez jó az olvasóknak, mert segíti a kezdőket, de a haladóknak nem biztos, hogy nagy segítséget jelentene, ha olyan konyhatrükkök leírásával vonnám el a figyelmét az étel megfőzésétől, amit már úgyis ismernek.
Tehát nem volna tragikus, ha a weboldalon inkább csak a szigorúan vett ételreceptek szerepelnének, plusz egy link a blogra, ahol a kíváncsiak és/vagy kezdők megnézhetik az étel elkészítésének részletes, eljárásokkal, hasznos trükkökkel, buktatókkal felfegyverzett teljes jegyzőkönyvét.

Hogy mit mondott a vak Pista bácsi?
Na majd meglátjuk.